Trio Telecom houdt zich op diverse vlakken bezig met Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Hierbij wordt uitgegaan van het principe van de 3P’s: People, Planet, Profit.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Groen datacenter

Alle diensten die Trio Telecom aanbiedt worden ondergebracht in het datacenter van EvoSwitch. Dankzij aanzienlijke energiebesparingen, het gebruik van groene energie en investeringen in wereldwijde groene projecten opereert het EvoSwitch-datacenter volledig C0₂-neutraal. Met name door investeringen in energiezuinige apparatuur en stuursystemen bespaart EvoSwitch zo’n 40% meer energie ten opzichte van een traditioneel datacenter.

Energiezuinige producten

PoE-switches
Trio Telecom adviseert haar klanten altijd gebruik te maken van PoE (Power-over Ethernet)switches. Deze zijn vele malen energiezuiniger dan telefoontoestellen met een adapter. De investering in toestellen met PoE-switches wordt op de lange termijn terugverdiend, doordat er slimmer en efficiënter wordt omgegaan met het energieverbruik.

DECT-telefoontoestellen
De DECT-telefoontoestellen die Trio Telecom levert aan haar klanten zijn gebaseerd op ECO DECT-techniek: een slimme en efficiënte techniek die energie bespaart en daardoor zeer milieuvriendelijk is.

Slimmer werken en kantoor

Bij Trio Telecom streven we ernaar om zo slim en efficiënt mogelijk te werken. Iedere werknemer beschikt daarom over een MacBook waarmee zij ook op afstand toegang hebben tot onze servers en portals. Daarnaast maken we gebruik van software die de medewerkers in staat stelt altijd en overal, op welke manier dan ook, met elkaar te communiceren. Hierdoor is het bijvoorbeeld niet noodzakelijk dat medewerkers naar kantoor komen voor een meeting. Om deze reden hebben wij bewust gekozen voor de huur van een energiezuinig kantoorpand.

Energiezuinige lease auto’s

Medewerkers die veel op de weg zitten, hebben sinds 2021 de mogelijkheid om via Trio Telecom een plug-in hybrid auto te leasen via onze partner Rebel Lease. Binnenkort zal er tevens een oplaadpunt worden geplaatst op het parkeerterrein.

Printen 

Bij Trio Telecom maken we nog steeds gebruik van een printer. Alle MacBooks zijn echter dusdanig ingesteld, dat er automatisch dubbelzijdig geprint wordt, waardoor we tot 50% besparen op printpapier. Daarnaast beperken we het gebruik van papier door al onze facturen en offertes digitaal te versturen. Ook maken we geen gebruik meer van een frankeermachine.

Goede doelen 

Wij steunen diverse goede doelen, welke uitsluitend een erkenning hebben bij het Centraal Bureau Fondsenwerving.