FAQ

Een vraag over de diensten van Trio Telecom waar u zelf niet helemaal uitkomt? De antwoorden op de meest gestelde vragen vindt u in deze Trio Telecom FAQ. Een andere vraag? Neem direct contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Waar ben je naar opzoek? Hoe kunnen we je helpen?

ADSL en VDSL zijn technieken die gebruik maken van het netwerk dat van oudsher wordt gebruikt voor vaste telefonie. Dit netwerk bestaat voor een groot deel uit koperen kabels. Door de opwaardering van het telefonienetwerk zijn internetdiensten mogelijk.

Echter, zowel ADSL als VDSL-netwerken kennen een aantal belangrijke nadelen:

  • Een koperen kabel kent weerstand. Hoe langer de lengte van de kabel, hoe groter deze weerstand. Hoe groter de weerstand, hoe lager de capaciteit en daarmee hoe lager de maximale snelheid.
  • Een koperen kabel heeft last van invloeden van buitenaf zoals vocht (wat leidt tot veroudering) en instraling.
  • Door de fysische eigenschappen van koper is de capaciteit aan een maximum gebonden en daarmee niet toekomstgericht.

Of erachter te komen of glasvezel leverbaar is op jou locatie kan je bij ons op de site de postcodecheck invullen. Wanneer deze is ingevuld gaan wij voor je uitzoeken wat de glasvezelmogelijkheden zijn en nemen dan contact met je op.

Sim Only is de basis voor alle mobiele abonnementen van Trio Telecom. Door snelle en eenvoudige activatie bent u direct na ontvangst van de SIM-kaart bereikbaar op uw nieuwe of oude mobiele nummer. Uit te breiden met extra data, Collega pack en een VAMO waarmee u belt en gebeld kunt worden met uw eigen vaste nummer.

Nummerportering is het meenemen van uw huidige telefoonnummers naar een andere provider. Wij regelen dit voor u. Zeg nooit zelf vooraf uw abonnement op, de kans is dan aanwezig dat uw nummers komen te vervallen.

Binnengekomen faxen worden eenvoudig naar een vooraf opgegeven e-mailadres verzonden. Je ziet direct dat er een fax is binnengekomen en kan deze direct afhandelen. Een extra voordeel is dat je het document direct digitaal hebt waardoor je het direct digitaal kunt archiveren. Je hebt geen fysiek fax apparaat meer nodig.