Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Trio Telecom houdt zich op diverse vlakken bezig met Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Hierbij wordt uitgegaan van het principe van de 3P’s: People, Planet, Profit.

Groen datacenter

Alle clouddiensten die Trio Telecom aanbiedt worden ondergebracht in het datacenter van EvoSwitch. Dankzij aanzienlijke energiebesparingen, het gebruik van groene energie en investeringen in wereldwijde groene projecten opereert het EvoSwitch-datacenter volledig C02 neutraal. Met name door investeringen in energiezuinige apparatuur en stuursystemen bespaart EvoSwitch zo’n 40% meer energie ten opzichte van een traditioneel datacenter.

Energiezuinige producten

PoE switches
Trio Telecom adviseert haar klanten altijd gebruik te maken van PoE switches. Deze zijn vele malen energiezuiniger dan telefoontoestellen met een adapter. De investering in toestellen met PoE switches wordt op de lange termijn terugverdiend doordat er slimmer en efficiënter wordt omgegaan met het energieverbruik.

DECT telefoontoestellen
De DECT telefoontoestellen die Trio Telecom levert aan haar klanten zijn gebaseerd op ECO DECT techniek: een slimme en efficiënte techniek welke energie bespaart en daardoor zeer milieuvriendelijk is. ‘

Slimmer werken en Kantoor

Bij Trio Telecom streven we ernaar om zo slim en efficiënt mogelijk te werken. Iedere werknemer beschikt daarom over een MacBook waarmee zij ook op afstand toegang hebben tot onze servers en portals. Daarnaast maken we gebruik van software die de medewerkers in staat stelt altijd en overal, op welke manier dan ook, met elkaar te communiceren. Hierdoor is het bijvoorbeeld niet noodzakelijk dat medewerkers naar kantoor moeten komen voor een meeting. Vandaar wij bewust hebben gekozen om een energie zuinig kantoorruimte te huren bij O.F.Y deze ruimte wordt door diverse huurders gebruikt.

Energiezuinige lease auto’s
Medewerkers die veel op de weg zitten hebben sinds 2019 de mogelijkheid om via Trio Telecom een plug-in hybrid auto te leasen via onze partner Trend Lease. Binnenkort zal er tevens op het parkeerterrein een oplaadpunt worden geplaatst.

Printen 

Bij Trio Telecom maken we nog van een printer gebruik, alle MacBooks zijn zo ingesteld dat er automatisch dubbelzijdig geprint wordt, waardoor we tot 50% besparen op printpapier. Daarnaast beperken we het gebruik van papier door al onze facturen en offertes digitaal te versturen. Daarnaast maken we geen gebruik meer van een frankeer machine.

Goede doelen 

Wij steunen diverse goede doelen, welke uitsluitend een erkenning hebben bij het CBF.